
A venit implicit urmatoarea enumerare:
-1 pachet de burta de vita (ideal prefiarta...scrie pe punga),

-1 ceapa,
-1 radacina patrunjel,
-o bucatica de telina radacina,-6-8 boabe piper negru,
-2 foi dafin,-1 lingura sare,
-6 galbenusuri oua,-4 linguri otet,-800 ml smantana,
-1 lingura faina,
-8 catei usturoi,
- bucati de gogosar rosu murat.-mult elan si voie buna.
Spalam burta de vita si o punem la fiert intr-o oala mare...va fierbe mult si bine daca nu este prefiarta si doar 30-40 minute daca este prefiarta. La fiert , odata cu burta punem 2 morcovi intregi curatati de coaja, ceapa intreaga, telina, radacina de patrunjel, foile de dafin, piperul boabe si lingura cu sare.


Intr-o oala maricica batem cele 6 galbenusuri, cu faina desfacuta in smantana , otetul, ustroiul maruntit,adaugand zeama strecurata in care a fiert burta, putin cate putin, batand cu telul, ca la mamaliguta. Dupa ce am realizat zeama, adaugam gogosarul murat taiat marunt si abia apoi o dregem de sare.Morcovul ramas in curatam si apoi il dam pe razatoarea mica. Intr-o tigaie turnam 2 linguri de ulei, il incingem si punem cu grija morcovul ras la prajit pentru 2-3 minute.

Morcovul prajit in varsam in oala de ciorba cu tot cu ulei. El va ramane la suprafata dand un aspect placut ciorbei de burta.
La servire se poate completa cu: smantana, otet, mujdei, piper, sare....dupa gustul fiecaruia.Spor la treaba si pofta buna!


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu