PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

luni, 22 februarie 2010

61.NEGRESA CU CREMA DE BRANZA



Am facut astazi,
22 februarie 2010
o super prajitura.... surprinzator de buna dupa cum a spus sotul meu, avand in vedere ca este o prajitura cu umplutura din crema de branza...
Daca va place cum arata preparati-o si voi.
Este o reteta simpla, dupa parerea mea dar necesita destul de multe ingrediente, asa ca notati-le, faceti cumparaturile si apoi urmati recomandarile.

Crema de branza:
-250 g mascarpone (o cutie),
-250 g ricotta (o cutie),
-100 g branza de vaci,
-o esenta rom,
-2 oua,
-50 g zahar,
-2 linguri faina.

Blat negresa:
-150 g unt,
-300 g ciocolata menaj,
-200 g zahar,
-6 oua,
-150 g faina,
-o lingurita praf de copt,
-1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
-un praf sare,
-2 esente rom,
-razatura de portocala.
Pentru realizarea cremei de branza, incorporati toate ingredientele amestecand cu mixerul la o viteza mica pentru 5 minute.
Pentru blat, topiti la foc mic ciocolata si untul si lasati la racit.
Faina o amestecati cu bicarbonatul, sarea si praful de copt.
Mixati ouale intregi cu zaharul.
Amestecati cu o lingura compozitiile rezultate, adaugand si razatura de portocala, esenta de rom, ciocolata cu untul topit si racit, faina amestecata cu praf de copt, bicarbonatul si sare.
Tapetam o tava medie cu unt si faina si adaugam blatul nivelandu-l cu o spatula.
Punem acum si crema de branza putin cate putin si apoi o nivelam si pe aceasta cu o spatula.
Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius aproximativ 40 de minute (sau testand cu o scobitoare pana cand aceasta ramane uscata).
Rezultatul este cel din poza.
PS Sotul meu a spus ca ar prefera sa fie un pic mai dulce si a servit-o cu miere cu nuci......



2 comentarii:

  1. merci de compliment dar mai buna a fost ciorba de burta....
    apropo am inlocuit crema de branza cu miez de nuca macinat (cu zahar si albus de ou batut) si a iesit o super prajitura.

    RăspundețiȘtergere