PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

duminică, 14 februarie 2010

1. SUPA CREMA DE LEGUME

1. SUPA CREMA DE LEGUME

Ingrediente:
8 CANI LEGUME taiate DIVERSE (cantitatile din fiecare dupa preferinta):
morcovi,
cartofi,
dovlecel,
praz,
ceapa,
telina,
frunze telina,
usturoi,
ardei gras sau/si capia,
ceapa verde,
eventual sparanghel etc.
1 lingurita cimbru,
1 lingura sare,
piper proaspat macinat,
8 cani apa,
frunze patrunjel proaspat.
Preparare:
Se taie legumele in bucati mari si se pun la fiert. Pentru fiecare cana de legume turnam cate o cana cu apa. Se adauga sarea, cimbrul si piperul proaspat macinat si se lasa la foc mediu pentru o ora. Dupa o ora se da oala deoparte si se strecoara legumele pastrand si zeama in care au fiert. Punem in blender doar legumele pe care vrem sa le folosim si aruncam frunzele de telina. 

Crema de legume obtinuta se dilueaza pana obtinem consistenta dorita, cu zeama pe care am pastrat-o. Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul proaspat tocat pentru inca un clocot si se opreste focul. 
Pofta buna!
Mentiuni:
-se foloseste aceiasi cana pentru a masura apa si legumele; 
-in blender punem pe rand cantitati mici din toate legumele; 
-restul de zeama ramasa o puteti folosii ca baza pentru alte preparate; 
-in functie de proportia de legume folosita culoarea finala a cremei va diferii (portocalie daca folositi mai mult morcov, galbuie daca folositi mai mult cartof etc. )
-daca folositi praz utilizati partea alba a acestuia foarte bine spalat (atentie : folosirea in exces va da un gust picant dar va poate ajuta pentru a va controla mai bine greutatea); 
-folositi telul pentru a dilua crema si pentru a obtine o crema fina. 
-se serveste calda, decorata cu frunzulite de patrunjel sau telina si crutoane.
Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: medie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu