PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

duminică, 14 februarie 2010

31. PASTE DE POST

Este prima zi de post si m-am gandit sa postez pe blog cateva dintre retetele de post din lista.
Incep cu pastele de post si daca timpul imi permite voi mai posta si altele...
Eu va dau cantitatile pentru 2 persoane pentru ca de regula asa gatesc, in afara situatiei in care avem musafiri la masa. Pe copii nu-i pun la socoteala pentru ca nu gusta genul acesta de mancare.
-200 g paste (penne, spaghetti etc.),
-o ceapa medie,
-3-4 catei de usturoi,
-250 g pulpa de rosii (din conserva sau facuta de voi din rosii decojite si taiate apoi marunt).,
-1/2 dovlecel,
-1/4 vanata,
-1 morcov,
-cateva masline (ideal ar fi sa aveti diferite tipuri si culori),
-4-5 linguri ulei de masline,
-oregano proaspat sau uscat,
-sos picant (eventual Tabasco),
-sare,
-piper.
Pentru inceput fierbem pastele in apa clocotita cu o lingurita de sare (nu depasiti timpul de fierbere recomandat pe ambalaj), le scurgem si le dam deoparte.
Intr-o tigaie adanca punem ceapa maruntita si dupa 2-3 minute adaugam si dovlecelul, vanata si morcovul date prin razatoare. Dupa alte 5 minute adaugam si rosiile, usturoiul taiat rondele si maslinele. Lasam la foc mic pentru 10 minute si amestecam usor din cand in cand.
Este momentul acum sa adaugam si pastele scurse de apa si sa le incorporam usor fara a le rupe.
Adaugam acum si sosul tabasco (cativa stropi pentru ca este foarte picant), gustam si abia apoi asezonam cu sare, piper si oregano dupa gust.....
Arata super, sunt delicioase, de post si nu in ultimul rand sanatoase.
Va urez succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu