PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 13 februarie 2010

65.BRIOSE CU DOVLEAC

Sunt preocupata de ceva timp cu realizarea unor briose deosebite.
Dupa mai multe incercari mai mult sau mai putin reusite, am adaptat aceasta reteta dupa principiile mele alimentare
(e complicata treaba cu princiile mele alimentare dar in cateva cuvinte mancarea pe care o prepar ar trebui sa faca mai mult bine decat rau....).
Pentru prepararea unui numar de 18 briose frumoase si sanatoase (cred ca are 150 calorii o bucata) avem nevoie de:
-o tava pentru briose,
-chese pentru briose,
-0 cana cu dovleac ras,
-2 oua,
-120 ml iaurt,
-1 lingurita bicarbonat de sodiu,
-1 lingurita praf de copt,
-1 1/2 lingurita scortisoara macinata,
-1 esenta de vanilie (10 ml),
-60 g tarate/fibre (eu pun 2 pliculete cu fibre care se gasesc la raionul cu produse dietetice),
-150 g zahar,
-120 ml ulei de porumb pun eu,
-100 g faina integrala,
-1/2 lingurita sare,
-120 g stafide,
-1 esenta rom (10 ml).
Ingredientele umede (iaurtul, ouale, uleiul, dovleacul, esenta de vanilie) se amesteca separat fata de cele uscate (faina, bicarbonatul, praful de copt, zaharul, taratele, scotisoara, sarea).
Stafidele se pun intr-un castronel si se stropesc cu esenta de rom si se lasa cateva minute.
Intre timp amestecam nu foarte viguros si pentru putin timp intre ele ingredientele umede cu cele uscate. Adaugam si incorporam si stafidele.
Incingem cuptorul la 190 grade Celsius.
Cu compozitia rezultata umplem formele de copt pregatite cu chese, pe jumatate pentru a ramane loc sa creasca si le dam la cuptor.
Le coacem la 190 grade Celsius timp de 30-35 minute sau pana cand daca introducem o scobitoare in centrul unei briose o scoatem uscata.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu