PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

duminică, 31 ianuarie 2010

RETETE DE POST

Astazi m-a rugat sotul meu sa-i dau cateva retete de post pentru un prieten al nostru.
Asadar voi scrie cateva idei si retete dar precizez ca nu sunt inventate si nici testate toate de catre mine asa cum fac de fiecare data inainte de a posta o reteta.
pentru mic dejun:
-un singur tip de fructe crude (o ceasca cu fructe de padure, 1-4 mere, o banana, 20 cirese,
1 grepfruit, 2-3 mandarine), dupa care o ora nu mai mancam nimic (ananasul este ideal),
-salata de legume cu avocado peste care punem seminte de dovleac sau floarea soarelui, cu masline simple sau umplute cu migdale, cu paine graham sau secara,
-paine graham sau secara cu miere si nuci,
-terci de grau incoltit cu miere, nuca si scortisoara sau cu mere sau pere (recomandat de bioterapeutul Valeriu Popa),
- mar copt cu miere si nuci,
- cocktail din banane, nuci, midale, miere si o cana cu apa (la blender),
- coltunasi cu umpluturi diverse,
Coltunasi:
aluat
-250 g faina integrala,
- anason,
-1/2 lingurita sare de mare,
- apa calda.
umpluturi
-gem, dulceata sau magiun,
- nuci,
- migdale,
-rahat, etc. .
Se face un aluat cu o grosime de 4-5 mm care se intinde in patrate de 5-6 cm si se umple cu o lingurita de umplutura (se aduc laturile in forma de triunghi si se preseaza marginile cu dintii furculitei ca sa se uneasca).
Se pun pe rand in apa clocotita cu sare, la fiert pentru 30 minute. Se scot cu o paleta si se ung deasupra cu ulei de masline.
Sugestie de servire: umpluti cu gem de prune si nuci sau migdale pisate si pe deasupra cu miere si nuca sau migdale pisate.
Pofta buna!
-Crema de dovleac simplu sau cu mere (1/2 kg dovleac copt sau fiert, 1/4 mere coapte sau fierte, 100 g miere, o lingurita scortisoara, vanilie, nuca, se paseaza impreuna si se decoreaza cu nuca),
- Fursecuri cu morcovi,
Reteta:
-2 morcovi rasi,
-1/4 cana de apa,
- 1/2 cana zahar brut,
- 2 linguri ulei de masline,
- 1/2 lingurita sare de mare,
- baton de vanilie,
- 1/2 cana nuca macinata,
- 1 lingurita suc de lamaie,
- 1 lingura coaja rasa de lamaie,
- 2 cani faina integrala.
Se formeaza bilute, care se aplatizeaza cu ajutorul unei furculite inmuiate in faina, si, optional se ung cu putin sirop de zahar brut si se presara susan. Se pun in tava tapetata cu hartie pentru copt si se tin 30 minute.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu