PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

luni, 8 februarie 2010

5.CIORBA DE VACUTA

Pentru cine a facut reteta mea de ciorba de pui, va fi usor sa faca si aceasta reteta de ciorba de vacuta pentru ca sunt asemanatoare.
Avem nevoie de :
-doi morcovi medii,
-o ceapa mare,
-1/4 telina radacina,
-o radacina de patrunjel,
-un dovlecel,
-un ardei gras,
-doi sau trei cartofi mici,
-o conserva de rosii in suc propriu,
-200g carne de vaca (pulpa de vita),
-optional -un os de vaca ( se poate cumpara de la o macelarie),
-mazare si/sau fasole congelata,
-1 lingura bulion,
-un ou,
-1 litru bors,
-50 g. paste fainoase (taitei de casa sau fidea cumparata)
-frunze de leustean si/sau patrunjel
Carnea de vaca si osul se pun la fiert pentru minim 45 de minute,dar o veti verifica cu o furculita pana va intra furculita usor in ea, in cca 4 litri de apa, timp in care se ia cu o paleta spuma.
Dupa 45 de minute se pun morcovii, telina si radacina de patrunjel date prin razatoarea mare sau taiate cubulete mici si dupa inca 10 minute se adauga ceapa si ardeiul gras taiat marunt si cartofii taiati in sferturi. Adaugam acum si mazarea si/sau fasolea.
Dupa 30 de minute de cand s-au pus primele legume se adauga conserva de rosii, dovlecelul taiat cubulete si borsul fiert separat.
Intr-un castronel punem bulionul si 2 linguri de apa rece si amestecam cu o furculita pana bulionul se dizolva complet in apa si apoi adaugam bulionul in oala.
Peste 10 minute se adauga pastele fainoase si o lingurita de sare (sau o lingura daca mancati mai sarat). La sfarsit se bate oul care se va varsa in oala.
Scotem bucata de carne fiarta si o taiem bucatele mici si fie punem bucatelele direct in farfurii cand servim fie le adaugam din nou in oala.
Scoatem osul.
Se pune o 1/2 legatura de leustean si /sau 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt si se stinge focul.
Daca vreti puteti servi ciorba adaugand si cate o lingura de smantana direct in farfurie cand o duceti la masa.
Succes!
P.S. Un amic mi-a reprosat ca totul pare prea usor asa cum va recomand eu si ca o gospodina adevarata trebuie sa se speteasca taind legumele cubulete.....va las pe voi sa decideti cum taiati legumele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu