PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

luni, 8 februarie 2010

6.CIORBA DE PERISOARE

Buna din nou!
Nu stiu altii cum fac, dar eu cand am carne tocata pregatesc in acelasi timp mai multe retete, de regula ciorba cu perisoare, chiftelute si sarmale sau lasagna, dar asta mai rar.
CIORBA DE PERISOARE:
-3 morcovi,
-1 dovlecel,
-1 bucata telina radacina,
-2 cartofi,
-1 radacina patrunel si/sau pastarnac,
-1 conserva cu rosii in suc propriu sau 3-4 rosii foarte coapte,
-1,5 l bors,
- 2 linguri bulion,
-o legatura leustean si/sau marar,
-cateva linguri de orez,
-3 linguri de smantana,
-100 g carne vita tocata,
-200 g carne porc tocata,
-2 oua,
-2 linguri orez,
-patrunjel verde si/sau marar,
-4 lingurite cu sare,
-1 lingurita cu piper,
Pentru ciorba punem 2 morcovi taiati cubulete, telina la fel, radacina de patrunjel si pastarnacul cubulete la fiert.
Dupa 15 minute adaugam cartofii sferturi, dovlecelul taiat cubulete si lasam la fiert.
Ne apucam de prepararea perisoarelor astfel:
-amestecam intr-un castron carnea tocata cu un ou, verdeata tocata marunt, un morcov ras, 1 lingurita cu sare si una de piper, 2 linguri de orez si daca compozitia este tare putem adauga si o feliuta de paine inmuiata in apa si apoi stoarsa.
Se formeaza perisoarele de marimea unui ou , daca va ajuta puteti forma perisoarele cu mainile udate in apa rece.
Punem cu grija perisoarele in apa, una cate una.
Dupa 10 minute adaugam 2-3 linguri de orez ales si spalat inainte, rosiile (cele din conserva sau cele proaspete date prin razatoare fara coaja) si adaugam acum si bulionul desfacut in doua linguri de apa rece.
Adaugam apoi borsul fiert separat, gustam si adaugam apoi sare dupa gust.
Amestecam cele 3 linguri de smantana cu un ou si le amestecam in oala.
Ajunsi acum la finalul retetei adaugam si verdeta tocata marunt si gata!

Un comentariu: