PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 13 februarie 2010

29.PASTE CU TON


Am descoperit de curand gustul delicios al pastelor integrale, drept pentru care va recomand sa le incercati si voi.
Incercati si produsele bio care desi sunt mai scumpe si par mai de fite, sunt intr-adevar mai gustoase (www.casabioeco.ro -au magazin in Mall Afi Cotroceni).
Reteta este pentru 2 portii (evident pentru 4 portii, dublati cantitatile.....).
-2o0 g paste (integrale sau nu, pot fi penne, spaghetti sau ce vreti voi),
-1 conserva mare de ton in ulei,
-6 felii ansoa,
-1/2 lingurita cu sos picant (eu folosesc: Tabasco)
-1 ceapa medie,
-2-3 catei usturoi,
-rosii proaspete dar foarte coapte sau o conserva de rosii pelatti-250g (eu folosesc conservele Cirio),
-2 linguri masline feliate (optional),
-1 lingurita oregano,
-1/2 lingurita sare,
-un varf de cutit cu piper,
-3-4 linguri ulei de masline.
Intr-o oala maricica punem multa apa si o lingura cu sare.
Cand a dat in clocot apa, punem si pastele. Nu le lasati la fiert mai mult decat specifica pe ambalajul lor chiar daca vi se par taricele, nu de alta dar vor sta si in tigaie in sos o perioada si se vor terciui daca sunt prea fierte.
Incingem uleiul si adaugam ceapa maruntita si usturoiul si le prajim 2-3 minute amestecand din cand in cand.
Adaugam rosiile date prin razatoare sau pe cele din conserva, adaugam tonul cu tot cu uleiul din conserva si apoi adaugam bucatelele de ansoa. Abia dupa ce a mai dat un clocot sau doua dupa ce am pus ansoa, adaugam si pastele scurse de apa.
Gustam si dregem cu sare si piper abia acum, pentru ca ansoa este de regula foarte sarat .
Punem si oregano uscat si e gata.
Succes si pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu