PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

duminică, 14 februarie 2010

52.SALATA DE BOEUF



Stiti probabil ca este o salata cu carne de vita...(boeuf=vita in franceza), deci avem nevoie de:
-150 g carne de vita,
-5-6 cartofi maricei,
-5-6 morcovi,
-1 borcan castraveti murati,
-8-10 jumatati de gogosar murat,
-o bucatica de telina,
-8-10 masline,
-o conserva mica cu mazare (optional).
-2 linguri mustar clasic sau o lingura mustar cu hrean,
pentru maioneza:
-3 oua,
-200 ml ulei,
-o lingura mustar clasic sau cu hrean,
-zeama de o lamaie,
-sare si piper.
Fierbem carnea de vita, cartofii, telina si morcovii spalati si curatati de coaja.
Fierbem un ou.
Dati deoparte cateva bucatele de gogosar, morcov si castravete, pentru decor.
Taiem marunt carnea de vita, cartofii, telina, morcovii, castravetii si gogosarul murat (stoarceti in palme muraturile inainte de a le adauga pentru a nu se lasa zeama in salata....), adaugati mazarea scursa de zeama, adaugati mustarul, sarea si piperul dupa gust.
Am fiert deja un ou pentru maioneza, indepartam cu grija albusul taind oul pe jumate pentru a-l folosi la decor. Intr-un caston punem galbenusul de ou fiert si celelate doua galbenusuri crude. De albusurile crude nu avem nevoie (le puteti folosi pentru o omleta dietetica). Ne pregatim toate ingredientele pentru realizarea maionezei la indemana pentru ca odata inceput procedeul nu trebuie intrereupt pentru mult timp pentru ca se poate taia (se alege uleiul deasupra si trebuie refacuta) maioneza.
Incepem prin a marunti galbenusul fiert cu o furculita si apoi adaugam cele doua galbenusuri crude, mustarul si putin ulei. Folosim de acum incolo o lingura de lemn pentru a amesteca. Turnam in continuare ulei putin cate putin, amestecand mereu si nu putem ulei pana cand nu a fost complet incorporat cel dinainte. Dificil?...Continuam pana cand terminam uleiul, ar trebui ca acum maioneza noastra sa aibe o consistenta denstul de densa dar o vom dilua acum prin adaugarea lamaiei. Gustati dupa ce ati adaugat jumatate din cantitatea de lamaie si continuati pana considerati ca este suficient de acra. Adaugati si o jumatate de lingurita de sare.
Mai mult de jumatate din cantitatea de maioneza obtinuta o veti incorpora cu legumele taiate si o veti aranja pe farfurii frumoase. O nivelati cu latul unui cutit si o finisati cu maioneza ramasa. Peste maioneza veti folosi pentru a o decora frumos: bucatile de albus fiert ramas, maslinele, feliute taiate divers de: morcov, castravete sau gogosar.
Dati-o la frigider pentru minim 2 ore inainte de a o servi.
Va urez rabdare si succes!
-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu