PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

joi, 22 iulie 2010

62. SOUFFLE DE CIOCOLATA


Nu de foarte mult timp, am preparat o reteta super, despre care am tot povestit dar nu am postat nici poze nici reteta. Acum am gasit timpul necesar pentru postare.....Valica fi pe faza!
Ingrediente:
-4 oua,
-200 g. ciocolata,
-200 g. unt,
-200 g. zahar.
Topim ciocolata la bain-marie (baie de aburi) si apoi untul.
Separam galbenusurile pe care le vom freca cu 100 g. de zahar pana cand vor deveni o crema iar albusurile le batem spuma tare cu cealalta 100 g. de zahar.
Incorporam in crema de galbenusuri ciocolata topita apoi untul racit usor si abia la sfarsit adaugam si spuma de albusuri si amestecam foarte usor pentru ca ne dorim ca sa obtinem o compozitie foarte usoara si fina.
Turnam compozitia intr-o forma mica de tort (cu partea de jos detasabila) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins la 180 grade Celsius, timp de 30 de minute.
Ideal ar fi sa o serviti calda cu inghetata de vanilie si pudrata cu zahar pudra.
Va doresc succes!
Ane

3 comentarii: