PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

luni, 8 februarie 2010

38.CARTOFI CU BRANZA SI SMANTANA LA CUPTOR

Multi prieteni care au mancat la noi cartofi la cuptor preparati dupa reteta mea si care la randul lor se indeletnicesc cu gatitul au vrut aceasta reteta.
Le ofer acum prilejul sa o noteze si sa o incerce.
Spor la treaba!
-5-6 cartofi medii,
-400 ml smantana,
-200 g branza,
-4 oua,
-1/4 lingurita piper,
-1 lingurita sare
-o bucatica de unt/margarina sau 2-3 linguri ulei pentru uns tava.
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja si cu 1/2 lingurita cu sare.
Dupa 15 minute de cand a inceput apa sa fiarba oprim focul. Scoatem cartofii, ii curatam si ii taiem rondele cam de 2 cm.
Intr-un castron inalt batem ouale, adaugam smantana, putem apoi branza data prin razatoare sau zdrobita cu furculita daca este branza mai moale, cum ar fi de preferat, punem 1/2 lingurita cu sare si piperul. Amestecam.
Pregatim un vas rezistent la cuptor si il ungem, apoi punem un strat de cartofi si o parte din compozitia de mai sus si apoi inca un strat de cartofi si terminam cu sosul.
Dam la cuptor la 200 grade pentru 40 de minute.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu