PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

luni, 15 februarie 2010

28.FILE DE SALAU CU SOS MEUNIERE a la Ane

Suna destul de complicat dar credeti-ma nu este asa de complicat precum suna...
-2 fileuri de salau taiate fiecare in cate trei,
-4-5 linguri faina,
-4-5 linguri pesmet,
-2 oua,
-sare,
-piper,
-ulei pentru prajit (200 ml),
pentru sosul meuniere:
-1/4 pachet unt,
-sare,
-piper,
-10-15 capere (nu mai mult pentru doar 2 portii pentru si ele sunt acre),
-patrunjel verde maruntit,
-zeama de la 1/2 lamaie.
Pregatim o farfurie plata in care vom pune faina si inca una pentru pesmet.
Intr-un castron batem cele doua oua.
Saram si piperam bucatelele pregatite de salau si apoi le introducem in faina, ou si apoi pesmet, fix in aceasta ordine. Scuturam eventualul surplus si le punem la prajit in ulei incins.
Le intoarcem pe ambele parti si le scoatem cand au devenit rumenii la culoare.
Le asezam pe un servet de hartie pentru a scapa de excesul de grasime.
Ne ocupam acum de prepararea sosului.
Punem untul la topit intr-o tigaie la foc mic. Cand este untul topit, adaugam sare si piper si abia apoi zeama de la lamaie. Batem usor cu un tel pana se ingroasa (1-2 minute) si apoi adaugam caperele si patrunjelul tocat.
Ca sugestie de prezentare la masa va recomand sa reconstituiti fileurile punand fiecare dintre bucatile care au apartinut unui fileu, intr-o sosiera sosul si sa acompaniati si cate o portie de cartofi natur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu