PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

joi, 15 aprilie 2010

17.PUI INTREG LA CUPTOR

Buna tuturor!
Reteta de astazi poate suna banal dar ideea era sa realizam si lucruri usor de preparat....
In cazul in care nu aveti acel suport special pentru pui la cuptor ca cel din poza...puteti umple cu apa o sticla de bere de 500 ml.Sa nu fie din plastic !...


Avem nevoie de:
-un pui tip grill sau unul pregatit astfel (curatat si indepartate maruntaiele),
-1/2 lingurita sare,
-1/4 lingurita piper,
-1 lingurita boia dulce de ardei,
-2 linguri ulei de masline,
-1/4 lingurita rozmarin pudra .
Punem puiul pe suport (sau pe sticla plina cu apa) si dupa ce amestecam intr-un recipient toate condimentele, ungem puiul cu o pensula de gatit sau in lipsa acesteia cu mainile (curate).
Pregatim o craticioara sau un vas termorezistent cu apa in care vom pune puiul in suport. Apa trebuie sa nu depaseasca mai mult de 2-3 centimetri din carnea puiului si sa fie rece.
Coacem puiul la 200 grade Celsius timp de 1 ora.

Servit cu un sos realizat din 3 linguri de maioneza (daca e light e si mai bine), 3 catei de usturoi zdrobiti si un praf de sare este si mai bun...
Succes!
Rezultatul este cel din poze..
Apetisant nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu