PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

marți, 19 ianuarie 2010

62.GAUFRETTE



Salut!
Am revenit in seara aceasta cu o reteta de gaufrette.
Aparatul de facut gaufrette se gaseste de vanzare la majoritatea marketurilor serioase si costa relativ putin iar reteta este simpla si rezultatul delicios.
Foarte important este faptul ca arata apetisant si poate fi o gustare excelenta pentru copii si pentru cei mari.
Ingrediente pentru 10 bucati.
-5 oua
-5 linguri apa fierbinte
-150 g faina
-100 g zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-jumatate de plic cu praf de copt
-alte esente dupa gust (un pic de esenta de rom sau vanilie)
Procedeu de preparare:
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar galbenusurile se freaca cu cele cinci linguri de apa fierbinte, cele 100 g de zahar si cu coaja rasa de lamaie.
Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie si se amesteca cu faina.
Se amesteca acum bine toate ingredientele si se lasa 10 minute deoparte apoi se coc la aparat.
Serviti-le cu miere, gem, dulceata, frisca ciocolata etc.
Va urez succes si pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu