PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

miercuri, 13 ianuarie 2010

2. SUPA CU GALUSTE

Salut!
Desi fiica mea de patru ani si jumatate ma bate la cap sa o invat sa scrie !?..imi tin promisiunea, facuta mie dealtfel si completez in seara aceasta cea de-a doua reteta: Supa cu galuste.
ok unii vor spune: banal, dar nu acestora ma adresez ci acelora care vor cauta aceasta reteta si o vor gasi aici.
Asadar, avem nevoie de :
-o ceapa maricica,
-un morcov,
-o bucatica telina (sa zicem un sfert dintr-o telina medie, de marimea unei gutui),
-pastarnac radacina,
-patrunjel radacina,
-3 litri supa de pui (pentru a obtine supa de pui procedati asa :puneti spinari de pui , aripioare de pui, piept de pui dupa cum vreti la fiert in 4 litri de apa cu o ceapa mica si o lingurita de sare si fierbem cam 30 minute),
-doua oua
-o cana de marimea celei pentru cafea plina cu gris(aproximativ 6 linguri),
-o lingura ulei
-1/2 lingura sare,
-frunze de patrunjel .
Mod de preparare:
Strecuram supa in care a fiert carnea si dam bucatile deoparte pentru mai tarziu.
Adaugam in supa legumele spalate si curatate si le lasam la fiert cam 30 de minute, timp in care ne pregatim pentru prepararea galustelor.
Separam albusurile de galbenusuri, am vazut la televizor o metoda interesanta, asta in cazul in care nu aveti idee cum sa le separati, oul odata spart se varsa in palma, pastrand in podul palmei galbenusul si intr-un vas inalt albusurile.
Albusurilor le adaugam un varf de cutit de sare si le batem cu ce aveti la indemana (evitati facaletul) pana devin o spuma usoara.
Galbenusurile deasemenea se amesteca cu putina sare si se adauga o lingura de ulei putin cate putin.
Peste spuma de albusuri se pune grisul putin cate putin iar apoi se pun galbenusurile.
Consistenta compozitiei pentru galuste trebuie sa fie una usoara, facil de luat cu lingurita si de pus in oala.
Dati legumele deoparte din oala pentru a face loc galustelor.
Reduce-ti focul cand puneti galustele, in primul rand pentru a nu va accidenta si in al doilea rand pentru a nu se dispersa compozitia in oala.
S-ar putea sa fiti tentate fie sa completati cu gris pentru ca vi se va parea moale compozitia dar nu e cazul pentru ca se vor intari prea mult la fiert, fie sa puneti compozitia cu o lingura pentru a iesi mai mari dar iarasi nu este cazul pentru ca vor iesi prea mari si se vor inghesui si se pot strica in oala.
Lasati totul la foc mic, acoperind oala cu capac pentru inca 10 minute.
Asezonati cu patrunjel dupa cele 10 minute si gata.
Daca doriti, cand serviti supa celor dragi, puteti adauga in farfurie bucatele din carnea fiarta si legume din cele care au fiert in supa (desigur nu intregi ci taiate frumos) si eventual patrunjel proaspat tocat daca stiti ca i-ar placea.
Va urez succes !

Un comentariu: