PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

joi, 14 ianuarie 2010

3.CIORBA DE PUI

Salutare!
ziua numarul trei=reteta numarul trei
CIORBA DE PUI
-doi morcovi medii,
-o ceapa mare,
-1/4 telina radacina,
-o radacina de patrunjel,
-un ardei gras,
-un dovlecel,
-doi sau trei cartofi mici,
-o conserva de rosii in suc propriu,
-carne de pui (piept de pui, aripioare sau spinari de pui),
-un ou,
-1 litru bors,
-50 g. paste fainoase (taitei de casa sau fidea cumparata)
-frunze de leustean si/sau patrunjel
Carnea de pui se pune la fiert pentru 30 de minute,in cca 4 litri de apa, timp in care se ia cu o paleta spuma.
Dupa 30 de minute se pun morcovii, telina si radacina de patrunjel date prin razatoarea mare si dupa inca 10 minute se adauga ceapa si ardeiul gras taiat marunt si cartofii taiati in sferturi.
Dupa 30 de minute de cand s-au pus primele legume se adauga conserva de rosii, dovlecelul taiat cubulete si borsul fiert separat. Peste 10 minute se adauga pastele fainoase si o lingurita de sare (sau o lingura daca mancati mai sarat). La sfarsit se bate oul care se va varsa in oala.
Se pune o 1/2 legatura de leustean si /sau 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt si se stinge focul.
Daca vreti puteti servi ciorba adaugand si cate o lingura de smantana direct in farfurie cand o duceti la masa.
Succes!
P.S. Un amic mi-a reprosat ca totul pare prea usor asa cum va recomand eu si ca o gospodina adevarata trebuie sa se speteasca taind legumele cubulete.....va las pe voi sa decideti cum taiati legumele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu