
BUNA TUTUROR!
De fiecare data cand prepar carnea pentru sarmale nu ma pot opri sa nu pun deoparte niste carne pentru perisoare si inainte de a pune orezul pun deoparte si pentru chiftelute...
Eu folosesc carne amestec dupa principiul carne de vita in cantitate dubla fata de cea de porc, adica: 300 g vita tocata si 150 g carne porc tocata,
- un morcov mic,
- doua felii paine,
- un ou,
- verdeata (marar si/sau patrunjel),
- o ceapa medie,
- doi, trei catei de usturoi,

- o lingurita sare,

- 1/4 lingurita piper macinat.
Se amesteca toate ingredientele, painea se inmoaie in apa apoi se stoarce bine si se incorporeaza si ea in compozitie. Cu mainile umezite se formeaza chitelute care se prajesc in ulei incins si suficient cat sa le cuprinda in intregime (intorceti-le totusi din cand in cand usor cu o paleta).
Succes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu