PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

49. SARMALE IN FOI DE VARZA CU AFUMATURA


Buna!
Astazi va spun reteta de sarmale.
-2 verze murate,
-1 kg carne vita tocata,
-500 g carne porc tocata,
-100 g orez,
-2 cepe medii,
-1/2 legatura marar proaspat,
-cimbru uscat,
-sare,
-piper,
-ienibahar pisat,
-bulion,
-o conseva de rosii decojite,
-100 ml ulei,
-300 g carne afumata (carnea de pe un ciolan afumat sau coaste afumate, kaiser, bacon sau ce aveti sau preferati),
-optional 500 ml bors.
Taiati pentru inceput cotoarele de la varza si desfaceti bucata cu bucata fiecare frunza. Taiati partea tare de la frunze si indepartati-o.
Intr-o oala cu fund dublu turnati uleiul si puneti 3-4 frunze intregi atat cat sa acopere fundul cratitei.
Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, 3 lingurite de sare, 2 lingurite de piper, 2 lingurite ienibahar pisat, 1 lingura de cimbru uscat si maruntit, orezul ales si spalat inainte, mararul taiat marunt si 2 linguri de bulion desfacut intr-o cana cu apa.
Frunzele de varza se taie la maxim marimea unei palme si se ruleaza cu o lingura de umlplutura.
Se aseaza concentric in oala dupa care vom pune un strat de varza tocata, apoi afumatura iar un strat de sarmale, apoi varza tocata, afumatura si tot asa pana cand ajunem cu un ultim strat de sarmale peste care vom pune din nou frunze intregi de varza ca un capac.
Amestecam intr-un vas conserva de rosii cu 2-3 linguri de bulion si o lingurita-doua de sare daca nu este foarte sarata varza murata si turnam amestecul peste sarmale si dam la foc mic pentru aproximativ 2 ore, timp in care vom completa sosul din cand in cand cu bors, avand grija ca sosul sa acopere mare parte dintre sarmale. Nu completati cu sos, bors sau apa pana sus pentru ca va da in foc.
Dupa scurgerea timpului varificati daca sunt fierte si abia apoi le mai puteti da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Mult succes!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu