PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

marți, 9 noiembrie 2010

24. PIZZA



De mult experimentez blaturi de pizza dar de data aceasta ma declar pe deplin multumita de rezultat, motiv pentru care m-am decis sa va impartasesc reteta mea de pizza.
Blat pizza:
-250 g. faina alba,
-1/4 lingurita sare,
-1/4 lingurita zahar,
-1/2 cub drojdie , adica 12,5 g., (eu folosesc Pakmaya),
-125 ml. lapte caldut,
-2-3 linguri cu ulei de masline.
Intr-un castronel punem drojdia proaspata, o pasam cu furculita, adaugam laptele caldut, 3-4 linguri din faina, sarea si zaharul si lasam un pic deoparte. Intr-un castron mai mare, cernem restul de faina apoi adaugam drojdia si framantam usor pana la omogenizarea completa. La sfarsit incorporam si uleiul de masline. Aluatul obtinut il intindem cu sucitorul sau in lipsa acestuia cu o sticla, in forme dupa preferinta, eu am folosit tava mare de la cuptor.
Sos pizza:
-o 1/2 cutie rosii decojite, taiate sau nu, nu are nici o importanta pentru ca le vom mixa cu celelalte ingrediente,
-un praf de piper,
-1/4 lingurita sare,
-1/2 lingurita zahar,
-2-3 linguri cu ulei de masline,
-1 lingurita oregano uscat sau proaspat tocat,
Sos pizza picant 1:
-cativa ardei iuti uscati se toaca marunt si se adauga intr-un recipient peste ulei de masline si rezulta un ulei foarte picant!!!!
Sos pizza picant 2:
-peste sosul de pizza realizat din rosii se adauga uleiul picant 1 si se omogenizeaza.
In tava de la cuptor se intinde o foaie cerata, de copt si peste aceasta se intinde blatul in forma pe care o dorim. Blatul se unge cu sosul de rosii intr-un strat subtire si peste acesta se aseaza un strat de mozzarella sau cascaval ras.
Apoi in functie de preferinte diverse combinatii ale urmatoarelor ingrediente:
-felii de salam, muschi file, proscitto crudo, felii de rosii, ciuperci, masline intregi sau feliate, ardei gras ori carnati cabanos.
Se finiseaza cu un ultim strat de mozarella sau cascaval ras.
Intoducem preparatul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
Incercati si combinatii precum: pui cu ananas; ton, ceapa rondele, boabe de porumb si masline; mai multe tipuri de branza: mozarella, parmezan, branza cu mucegai;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu