PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

vineri, 19 noiembrie 2010

MAIONEZA

Pentru maioneza:
-3 oua,
-200 ml ulei,
-o lingura mustar clasic sau cu hrean,
-zeama de o lamaie,
-sare si piper.

Fierbem un ou.
Indepartam cu grija albusul taind oul pe jumate pentru a-l folosi la decor.
Intr-un castron punem galbenusul de ou fiert si celelate doua galbenusuri crude. De albusurile crude nu avem nevoie (le puteti folosi pentru o omleta dietetica sau pentru o bezea: 2 albusuri si 1/2 cana zahar se bat spuma si se coc la 180 C). Ne pregatim toate ingredientele pentru realizarea maionezei la indemana pentru ca odata inceput procedeul nu trebuie intrerupt pentru mult timp pentru ca se poate taia (se alege uleiul deasupra si trebuie refacuta) maioneza.
Incepem prin a marunti galbenusul fiert cu o furculita si apoi adaugam cele doua galbenusuri crude, mustarul si putin ulei. Folosim de acum incolo o lingura de lemn pentru a amesteca. Turnam in continuare ulei putin cate putin, amestecand mereu si nu punem ulei pana cand nu a fost complet incorporat cel dinainte. Dificil?...Continuam pana cand terminam uleiul, ar trebui ca acum maioneza noastra sa aibe o consistenta destul de densa dar o vom dilua acum prin adaugarea lamai. Gustati dupa ce ati adaugat jumatate din cantitatea de lamaie si continuati pana considerati ca este suficient de acra. Adaugati si o jumatate de lingurita de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu