PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 19 martie 2011

TARTA CU PIERSICI



BLAT TARTA:
-3 oua intregi,
-100 g. unt,
-150 g faina,
-1 plic praf de copt,
-125 g. zahar,
- 1o ml, esenta rom





UMPLUTURA :
-un borcan de compot de piersici
-un plic de crema de vanilie pentru prajituri (crema de vanilie, se va prepara prin adaugarea a 250 ml lapte rece si 2 linguri cu zahar)




DECOR :
- un plic de gelatina transparenta
- 2 linguri de zahar
- 250 ml zeama de la compot




Mod de preparare :
Pentru blat, se fraca untul spuma, adaugandu-se treptat zaharul, apoi ouale intregi iar apoi la sfarsit esenta de rom. Adaugam la sfarsit si faina amestecata cu praful de copt, omogenizam , turnam continutul intr-o tava de tarta, tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul incins, la o temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.Crema se prepara omogenizand continutul plicului pentru crema de vanilie cu 250 ml lapte rece si 2 linguri de zahar.Continutul pliculetului de gelatina se amesteca cu zaharul si zeama de compot si se dizolva pe foc amestecand in continuu. Dupa ce blatul s-a copt, se rastoarna blatul obtinut pe un platou si se pune crema de vanilie si feliile de piersica, dispuse ca in fotografia alaturata. Operatiunea finala consta in ungerea tartei cu gelatina cu ajutorul unei pensule de bucatarie .
Se da tarta la frigider, pentru minim 30 de minute, inainte de servire.
SUCCES ! si POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu