PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 5 martie 2011

PRAJITURA CU FOI NAPOLITANA













Am primit mai demult un mail cu niste retete de prajituri care ma tentau dar asteptam momentul potrivit sa le prepar. Am gasit astazi momentul potrivit deoarece maine am musafiri pentru ca se lasa secul pentru postul Pastelui. Prajitura aceasta se prepara de pe o zi pe alta asa ca m-am apucat de treaba.



Avem nevoie de urmatoarele:
-2 foi napolitana (din comert)

Blat:
-8 albusuri

-150 g zahar pudra
-8 linguri apa
-150 g nuca cocos, eu am pus roz
-5 linguri faina
-100 g mac nemacinat
-1 lingurita praf de copt + 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu alimentar

Crema cu galbenusuri:
-8 galbenusuri
-100 g zahar pudra
-4 linguri faina

-250 ml lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-250 g unt la temperatura camerei

Crema ganache:
-250 g ciocolata
-200 ml smantana pentru frisca

Preparare:

Blat:
Bateti bine albusele, adaugati apoi pe rand zaharul pana devine spuma tare. Puneti pe rand cate 1 lingura de apa si bateti de fiecare data pana la omogenizare totala.

Amestecati faina
cernuta, cocosul, macul, praful de copt, bicarbonatul si pe rand spuma de albusuri cu ajutorul unei palete.

Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt de la cuptor si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit, la 180- 190 grade, circa 25-30 min sau pana ce blatul este copt si marginile incep sa se desprinda de tava. Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema ganache:
Topiti pe baie de aburi, amestecand continuu, ciocolata rasa sau taiata bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, fara sa fierbeti amestecul.

Crema cu galbenusuri:

Fierbeti pe baie de aburi ingredientele, mai putin untul, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca complet apoi bateti bucati mici de unt cu telul pana obtineti o crema fina.

Inglobati crema ganache racita, omogenizati si lasati 20 min la frigider.

Asamblare:

Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana, crema.

Dati la congelator 15 min inainte de a o taia, daca va grabiti (crema se intareste, dar nu ingheata). Indicat este sa o lasati la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie blatul.


Se poate servi simplu sau presarata cu nuca de cocos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu