PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 12 martie 2011

MUCENICI DE POST

  • pt 7 bucati pt ca exact atat intra intr-o tava neagra de cuptor:
-350 g. faina,
-50 g. zahar,
-150 ml apa pt aluat,
-25 g. drojdie proaspata,
-25 g. margarina,
-2 linguri ulei,
-zahar vanilat,
-coaja lamaie si portocala,
-miere,
-o cana cu apa, zahar si esente pentru sirop,

Preparare:
Dizolvam drojdia in putina apa calduta in care adaugam o lingurita cu zahar , 2 linguri faina si lasam sa creasca 10 minute.
Topim margarina cu uleiul.
Fierbem o cana de apa cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Le lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dospit drojdia o turnam peste faina facuta cuib si incepem sa framantam adaugand pe rand siropul cu zahar si margarina topita.
Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini apoi il lasam sa creasca minim 30 minute.
Dupa ce a crescut il impartim in 7 parti, facem din fiecare bucata un sul si ii dam forma de 8.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 20 minute sa creasca apoi ii dam la cuptor timp de 30 minute la 180 grade Celsius.
Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca si apoi ii insiropam doar pana la jumatate si deasupra ii ungem cu mierea incalzita putin (pana la maxim 40 grade Celsius-sa nu fiarba) si ii presaram deasupra nuca macinata si eventual coaja de lamaie si/sau portocala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu