PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 1 mai 2010

64.BRIOSE CU STAFIDE ...pentru 1 Mai


Astazi cumnata mea Flory, singura cumnata dealtfel, da o petrecere traditionala de 1 Mai....cu gratar, bere si briose. Are tava speciala de briose dar nu are reteta potrivita pentru ca nu a gasit printre postarile mele una...glumesc.
Sa trecem deci la reteta de briose pentru 1 Mai.
Avem nevoie de:
-200 g. iaurt,
-100 g. unt,
-3 oua,
-150 g. zahar,
-300 g. faina,
-1 plic praf de copt,
-1 lingurita bicarbonat de sodiu,
-1/2 lingurita sare,
-20 ml (2 sticlute) esenta rom,
-100 g. stafide,

-eventual forme de briose din hartie si razatura de lamaie sau portocala.
Separam ouale. Punem intr-un castron stafidele cu cele 2 linguri de esenta de rom. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si 1/4 lingurita de sare si galbenusurile cu cantitatea de zahar si sare ramasa. Amestecam compozitiile rezultate si incorporam usor si iaurtul. Topim si racim untul apoi il incorporam si pe acesta. Faina se amesteca bine cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se incorporeaza in compozitia de dinainte. Pregatim tava speciala de briose ungand-o cu unt si adaugand formele din hartie sau in lipsa acestora tapetand cu faina Adaugam acum si stafidele inmuiate in rom si amestecam foarte usor sau pentru o repartizare uniforma putem presara stafidele direct in briosele formate in tava speciala. Umpleti formele doar pe jumatate sau un pic mai mult de jumatate.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 minute.

2 comentarii:

  1. Ok. Ma apuc sa fac o alta tura de briose pentru ca cele de ieri nu au fost reusite. Ma incanta reteta aceasta, asa ca ma apuc de treaba.Te tin la curent.

    RăspundețiȘtergere