PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

duminică, 9 mai 2010

60. CLATITE

Unul dintre deserturile mele preferate si ale voastre cred, fapt evident datorat nostalgiei copilariei, se prepara in felul urmator:
Amestecati intr-un castron :
-250 ml lapte,
-250 ml apa minerala,
-250 g. faina,
-1 ou,
-1/8 lingurita sare,
-1 esenta rom (10 ml.),
-1 lingura zahar pudra,
-ulei pentru prajit.
Acum dupa ce ati amestecat temeinic toate ingredientele de mai sus, ideal ar fi sa aveti o tigaie speciala de clatite, dar in lipsa acesteia puteti folosi orice tigaie de teflon.
Stropiti cativa stropi de ulei in tigaie si prajiti pe ambele parti clatita (1-2 minute/parte).
Umpleti dupa preferinte cu gem, crema de ciocolata, miere si nuci, pasta obtinuta din branza dulce cu zahar pudra si stafide stopite cu esenta de rom, etc.
Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu