PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

luni, 3 mai 2010

15. DROB DE MIEL


In mod traditional se prepara de Paste si numai din carne de miel dar eu voi folosi si ficatei de pui pentru ca nu gasesc de regula maruntaie de miel (ficat, splina etc.) in afara celor care vin odata cu mielul si cantitatea mi se pare insufiecienta .
Este optiunea voastra daca vreti sa folositi ficatei de pui, daca nu, folositi aceeasi cantitate de ficat de miel.


Aveti nevoie de:

-1,5 kg. ciuperci,
-300 g. parmezan,
-1 kg. carne miel,
-1/2 kg. maruntaie miel -in special ficat si splina,
-1 kg. ficatei de pui,
-4 legaturi de ceapa verde,
-4 legaturi de usturoi verde,
-2 legaturi marar,
-2 legaturi patrunjel verde,,
-6 oua fierte,
-inca aproximativ 10 oua,
-sare,
-piper,
-condimente pentru drob (plic) sau numai pe cele pe care le preferati ,
-3-4 foi dafin,
-20 boabe piper,
-morcov, pastarnac, radacina telina (si pentru fiert),
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert, ideal ar fi in vase separate (carnea, organele) cu legumele si boabele de piper si foile de dafin pe care le veti inlatura dupa fierbere.
Cand s-a fiert si s-a racit carnea, organele de miel si facateii de pui , se dau prin masina de tocat impreuna cu ciupercile, ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.
Amestecati acum si cu parmezanul ras si condimente dupa gust si preferinte.
Sase oua batute cu telul ar trebui sa fie suficiente pentru cantitatea de amestec obtinuta anterior. Daca simtiti ca este prea densa compozitia mai adaugati doua oua batute.
In cazul in care ati cumparat un miel intreg este posibil sa fi gasit si un prapure inauntrul lui, caz in care il puteti folosi pentru un drob (spalat inainte si clatit cu otet; intins intr-o tava de chec cu marginile in lateral umpleti cu compozitie pana la 3/4 din tava si apoi acoperiti cu prapure).
In functie de tavile de copt pe care le aveti va pot iesi doua sau trei droburi din compozitia de mai sus.
Tapetati tavile de copt cu faina si pesmet. Umpleti 3/4 din tavi cu compozitie si apoi puneti ouale fierte intregi unul dupa altul astfel incat atunci cand veti taia drobul sa vedeti in sectiune o felie frumoasa de ou fiert.
Bateti acum cate doua oua si amestecati putin marar tocat marunt, pentru fiecare tava si turnati deasupra compozitiei.
Dati la cuptor la 22o grade Celsius pentru aproximativ 4o de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu