PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

miercuri, 21 aprilie 2010

33. OMLETA PUFOASA CU SPANAC

Recunosc faptul reteta nu-mi apartine in totalitate, dar am vazut o frantuzoaica preparand-o si am simtit nevoia sa-mi testez abilitatile si binenteles rezultatul sa-l savuram in familie.
Pentru 2 persoane flamande....
-5 oua,
-1/2 ceapa uscata sau 3-4 fire ceapa verde,
-1 catel de usturoi sau un fir de usturoi verde,
-4 linguri spanac fiert, racit si tocat,
-2 linguri parmezan ras (sau 4 linguri cascaval ras),
-4 linguri ulei de masline,
-25 g. unt,
-sare si piper.
Secretul acestei retete consta in felul in care batem ouale.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma.
Galbenusurile tot cu un praf de sare, le amestecam cu o lingura de lemn deasupra unui vas cu apa clocotita pana obtinem consistenta unei maioneze.
Amestecam acum foarte usor albusurile cu galbenusurile.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si untul la topit. Cand s-a topit untul adaugam ceapa tocata marunt pentru a o rumeni usor si dupa cateva minute adaugam si usturoiul tocat marunt.
Acum este momentul sa adaugam si ouale si sa lasam la foc mic in tigaia antiaderenta sa sa rumeneasca frumos. Cand vedem o usoara crusta in partea de dedesubt a omletei adaugam uniform pe toata suprafata omletei spanacul stors bine de apa si parmezanul ras, sare si piper dupa gust.
Dupa 1-2 minute pregatim un platou si rasturnam omleta indoind-o in jumatate...ca in poza.
Servim omleta cu parmezan sau cascaval ras deasupra si binenteles cu legume sau muraturi in functie de sezon.
Puteti folosi spanac congelat (este gata preparat) cand cel proaspat nu se gaseste in piata.
Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu