PASTE FERICIT !

Va doresc ca in anul 2011 sa descoperiti si tainele bucatariei si faptul ca exista o metoda de relaxare pe cat de creatoare pe atat de gustoasa: gatitul !



Cauta pe blog retete... AICI !

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

PREPARATE PENTRU PASTELE 2011

sâmbătă, 10 aprilie 2010

35. BIFTEC TARTAR


Desi arata ca o chiftea ce abia asteapta sa fie prajita.....este biftec tartar si a reprezentat masa de pranz a mea si a sotului meu de sambata....a ....si a fost "udata" cu un pahar de Chianti.
-o bucata muschi de vita foarte proaspat (achizitionati-l dintr-o sursa sigura pentru ca se serveste crud, nepreparat termic si riscul este mare),
-1 galbenus de ou crud,
-1 ou fiert (optional),
-1/2 bucata ceapa,
-1 castravecior murat,
-7-8 capere,
-sare,
-piper,
-sos Worchester,
-2-3 bucati file ansoa,
-paine prajita,
-unt.
Bucata de muschi de vita se fasoneaza foarte bine si se toaca marunt. Se amesteca cu un praf de sare si unul de piper si cativa stropi de sos Worcester.
Pe o farfurie frumoasa se aseaza in centru carnea tocata si se preseaza. I se da o forma de chiftea. Deasupra se aseaza sub forma unor limbi de ceas, fileurile de ansoa si in centru galbenusul de ou crud. De jur imprejurul carnii se aseaza celelalte ingrediente: castraveciorul murat taiat foarte marunt, ceapa la fel, caperele murate, oul fiert tocat si acesta etc. Carnea se amesteca cu toate acestea sau doar cu o parte dintre ele.
Se serveste ca atare pe felii de paine prajita unsa cu unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu