-bucati mici (jumatate de palma) de carne: un piept de pui/5-6 transe carne porc/vita,
-2 oua,
-faina,
-pesmet,
-sare si piper,
-1 lingurita Vegeta,
-ulei pentru prajit.
Bucatile de carne se acopera cu folie alimentara transparenta si se bat pe ambele parti cu ciocanul de snitele. Se presara pe fiecare bucata de carne sare si piper pe ambele parti. Intr-un caston batem ouale cu Vegeta. Pe o farfurie mare intinsa punem faina (aprox. 15o g.) iar pe o alta farfurie punem pesmetul (aprox. 150 g.).
Pentru fiecare bucata de carne respectam urmatoarea ordine a operatiunilor: faina, ou, pesmet!
Cu mana dreapta dam bucatile din carne prin faina, cu stanga prin ou apoi iarasi cu dreapta prin pesmet. Este importanta aceasta ordine si felul in care folosim mainile alfel degetele noastre vor fi pline de combinatia faiana, ou, pesmet...ha, ha, ha!
Se prajesc in ulei foarte incins pe ambele parti!
Succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu