Pastele cu patru tipuri de branza sunt printre preparatele preferate ale sotului meu. Atat de mult s-a obisnuit cu gustul pastelor preparate de mine incat evita sa manance paste in oras, la restaurant, pentru ca face tot timpul comparatie. Binenteles ca in urma comparatiei rezulta ca ale mele sunt mai bune.
-250 g. paste,
-25 g. unt,
-100 ml smantana dulce,
-50 g. parmezan ras,
-25 g. branza cu mucegai,
-optional 50 g. mozarella,
-sare si piper dupa gust.
P.S. Untul, smantana, branza cu mucegai si parmezanul sunt cele 4 obligatorii insa dupa gust puteti adauga si mozarella sau cascaval ras.
Intr-un litru de apa clocotita cu o lingura de sare se adauga pastele si se fierb 8-10 minute sau conform specificatiilor de pe ambalaj.
Se scurg pastele si se trec sub un jet de apa rece.
Se dau deoparte si se prepara sosul...
Topim untul intr-o tigaie antiaderenta si la foc mic, adaugam acum smantana si branza cu mucegai si apoi parmezanul ras. Lasam sa dea un clocot -doua si sa se ingroase sosul amastecand incontinuu si apoi adaugam si pastele bine scurse de apa.
Finalizam reteta adaugand sare si piper.
Sunt foarte bune si chiar si copii mei mananca cu pofta mai ales daca adaug si putina mozarella, pentru ca ei gasesc amuzant felul in care se intinde aceasta.
Va urez succes!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereO reteta ce merita incercata :)
RăspundețiȘtergereCe ai comentat la 13:45 si ai eliminat ulterior?
RăspundețiȘtergereSuper tare si foarte usor de facut !!!
RăspundețiȘtergereThank You, mein schatz !